Bison Prof Tifa tix bruinbeige drum 250 kg

Zeer snelle, vullende, blijvend elastische, 1-component houtlijm op basis van SMP-Polymer

Zeer snelle, vullende, oplosmiddelvrije, blijvend elastische, 1-component houtlijm op basis van SMP-Polymer voor waterdichte en duurzame verbindingen.

Zeer snelle, vullende, oplosmiddelvrije, blijvend elastische, 1-component houtlijm op basis van SMP-Polymer voor waterdichte en duurzame verbindingen. Voorzien van KOMO attest-met-productcertificaat 'verbindingstechnieken in houten gevelelementen', certificaatnummer 20934. Conform BRL 0819 goedgekeurd voor deuvel- en pen-en-gatverbindingen in (buiten)kozijnen gemaakt van meranti, sapupira, sapeli (mahonie), iroko, oregon pine, vuren, merbau en Accoya®. TIFA-Tix is voorzien van minuscule parels, die er zorg voor dragen dat, na opsluiten van (kozijn)verbindingen, voldoende lijm achterblijft in de verbinding voor gegarandeerde waterdichtheid.

Merk/Fabrikant: Bison International B.V.
Artikelcode: 6306784
Beschikbaarheid: Actueel
Bijgewerkt op: 12 januari 2018, 16:49

Offerte aanvragen

Indien er geen prijzen voor dit artikel bekend zijn kunt u voor dit artikel een offerte aanvragen.

Handelseenheden

U heeft niet de juiste rechten voor het inzien van transactiedata.

Bijlagen

Afbeeldingen

Algemeen

Land van herkomst The Netherlands

URL

URL Fabrikant U heeft niet de juiste rechten voor dit gegeven.

Indelingen

Merk Bison Professional
Artikelgroep Kozijnlijmen
Productnaam Tifa tix bruinbeige

Classificatie

Hoofdgroep product Lijmen / Kitten / Tapes
Productsoort Lijmen
Productklasse [ETIM] EC000529
Klassenaam [ETIM] Lijm

Gewicht

Gewicht (kg) 250
Gewicht eenheid drum
Dichtheid 1,5
Gewicht (g) 250000
Netto gewicht [ETIM] 250000 g

Kleur en Oppervlak

Kleur bruinbeige
Kleur Engels Light brown
UV-bestendigheid Very good
Kleur [ETIM] Overig

Tekst

Uitgebreide toelichting 2 Zeer snelle, vullende, oplosmiddelvrije, blijvend elastische, 1-component houtlijm op basis van SMP-Polymer voor waterdichte en duurzame verbindingen.
Uitgebreide toelichting 3 Zeer snelle, vullende, oplosmiddelvrije, blijvend elastische, 1-component houtlijm op basis van SMP-Polymer voor waterdichte en duurzame verbindingen. Voorzien van KOMO attest-met-productcertificaat 'verbindingstechnieken in houten gevelelementen', certificaatnummer 20934. Conform BRL 0819 goedgekeurd voor deuvel- en pen-en-gatverbindingen in (buiten)kozijnen gemaakt van meranti, sapupira, sapeli (mahonie), iroko, oregon pine, vuren, merbau en Accoya®. TIFA-Tix is voorzien van minuscule parels, die er zorg voor dragen dat, na opsluiten van (kozijn)verbindingen, voldoende lijm achterblijft in de verbinding voor gegarandeerde waterdichtheid.

Gebruik en Verwerking

Toepassing Voor het waterdicht en duurzaam verlijmen van alle naald- en loofhoutsoorten, alsook gemodificeerde houtsoorten d.m.v. diverse houtverbindingen, zoals pen-en-gatverbindingen en deuvelverbindingen. Ook voor het verlijmen van hout op vele bouwmaterialen zoals (natuur)steen, (cellen)beton, metaal, hardschuim en diverse kunststoffen. Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen, zoals geveltimmerwerk. Ook voor minder passende verbindingen. Voor verwerking conform BRL 0819 raadpleeg www.bisonprof.nl voor het "Bison Professional TIFA-Tix® BRL 0819 verwerkingsvoorschrift" (versie 3 - 22/01/2013), behorende bij het KOMO attest- met productcertificaat 'verbindingstechnieken in houten gevelelementen', certificaatnummer 20934.
Toepassingsgebied Professional Business
Verwerking
  • Voorbehandeling oppervlak: Te verlijmen delen moeten schoon, stof- en vetvrij zijn.
  • Gereedschap: Lijmdoseerinstallatie, (platte) kwast, plamuurmes.
  • Gebruiksaanwijzing: Met behulp van een lijmdoseerinstallatie de lijm gelijkmatig aanbrengen en eventueel verder verdelen met behulp van kwast of plamuurmes. Delen binnen 15 minuten monteren en stevig aandrukken, klemmen of persen. Voor verwerking conform BRL 0819 raadpleeg www.bisonprof.nl voor het "Bison Professional TIFA-Tix® BRL 0819 verwerkingsvoorschrift" (versie 3 - 22/01/2013), behorende bij het KOMO attest- met productcertificaat 'verbindingstechnieken in houten gevelelementen', certificaatnummer 20934.
Verbruik Bij dotsgewijze verlijming ca. 5-6 m²/kg. Bij volvlak verlijming ca. 0,5 m²/kg.
Onderhoud Natte lijmresten direct verwijderen met droge of vochtige doek. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen. Gereedschappen eventueel reinigen met reinigingsmiddel of terpentine.
Opslag Opslaan in goed gesloten verpakking op een droge plaats bij een temperatuur tussen +5°C en +25°C.
Houdbaarheid Na opening: aangebroken verpakking beperkt houdbaar. | Ongeopend: Minimaal 9 maanden. Beste Before Date (MM/JJ): zie verpakking.
Verwerkingstemperatuur De temperatuur van omgeving, lijm en te lijmen materialen mag niet lager zijn dan +15°C. Het houtvochtigheidsgehalte moet tussen de 10% en 18% liggen.
Uithardingstijd 4 uur
Overschilderbaar Goed
Verpakking [ETIM] Overig

Sterkte

Treksterkte 360
Elasticiteit Very good

Brand

Vlampunt K3 (>55°C)

Thermisch

Temperatuurbestendigheid Van -40°C tot +100°C.

Vocht

Waterbestendigheid Very good

Materiaal Overig

Samenstelling SMP-Polymer
Percentage vaste stof (%) 100
Viscositeit Pasty
Chemische weerstand Zeer goed